HOME » ΕΠΙΚΑΙΡΑ » ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ » ACTA: Ο επόμενος νόμος για τον τερματισμό του ελεύθερου διαδικτύου

ACTA: Ο επόμενος νόμος για τον τερματισμό του ελεύθερου διαδικτύου

Vote stopACTA

Οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι δεχόμαστε τα τελευταια χρόνια καθημερινά επιθέσεις που τερματίζουν ατομικά δικαιώματα, ελευθερίες και ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Το σχέδιο υπάρχει από παλιά και τέθηκε σ’ εφαρμογή με το δήθεν τρομοκρατικό χτύπημα στου δίδυμους πύργους των ΗΠΑ, πριν σχεδον μια δεκαετία.
Συνεχίζεται με το κατασκεύασμα της Κρίσης, όπως τ’ ονομάζουν και σαν τελικό στόχο έχει τον απόλυτο περιορισμό των λαών, την έλλειψη αντίδρασης, την απολυτή υποταγή και τα φθηνά εργατικά χέρια σε ολοκληρο τον κόσμο που θα δουλεύουν για τα Αφεντικά.
Το χρήμα θα πρέπει να συγκεντρώνεται στους λίγους, αν είναι δυνατό χωρίς το παραμικρό κόστος. Οι μισθοί (πείνας) που θα δίνουν και πάλι θα πρέπει να επιστρέφουν σε αυτούς, με την αγορά δικών τους προιόντων και υπηρεσιών.
Βέβαια αυτό το πράγμα, έχει πολλούς παραμέτρους. Ενα από αυτά που τρέμουν οι κυβερνήσεις και καθεστώτα της υφηλίου είναι η ελεύθερη πληροφόρηση. Τα πράγματα ήταν υπό έλεγχο όσο υπήρχαν τα συμβατικά μέσα ενημέρωσης.
Με την έκρηξη όμως του διαδυκτιου οι ισορροπίες άλλαξαν και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα (γι’ αυτούς). Αν σταματησει η ελεύθερη πληροφόρηση η διάδοση της γνώσης, τα υπόλοιπα είναι απλά και τετελεσμένα γεγονότα που θα γίνουν σ’ ελάχιστο διάστημα.
-Καθόλου τυχαιο που τις τελευταίες εβδομάδες, κατατέθηκαν συγχρόνως τα νομοσχέδια SOPA/PIPA και ACTA τόσο σε Αμερική, όσο και σε Ευρώπη.
Μετά την κίνηση της 18ης Ιανουαρίου 2012 που αποτελεί μια ιστορική μέρα στο διαδίκτυο, τα δυο πρώτα (SOPA και PIPA), μπήκαν στο συρτάρι (θα τα επαναφέρουν με άλλο όνομα και άλλη πρόφαση, να είσαστε βέβαιοι).
Το νομοθέτημα-κατασκεύασμα όμως που εξακολουθεί ακομα να απειλεί είναι το ACTA και αυτό αφορά άμεσα ολοκληρο τον κόσμο και ιδιαίτερα την Ευρώπη.

-Πριν αναλύσουμε τι ακριβώς είναι το ACTA, σκεφθείτε το εξής: Όταν οι οι πολίτικοι που προδίδουν τον λαό τους, αποτυγχάνουν σε όλα τους τα επιχειρήματα, τότε επικαλούνται τον πατριωτισμό. Ότι κάνουν ιστορικά οι προδότες δηλαδη. Μη πάτε μακρυά. Ανατρέξτε στις ομιλίες/δηλωσεις Ελλήνων πολιτικών τους τελευταίους μήνες/χρόνια.
Αυτοί οι άνθρωποι συνηθως είναι ανεπάγγελτοι και τυφλά όργανα των Αφεντικών (που αναφέραμε παραπάνω). Με αντάλλαγμα πλούτο και εξουσία, αποφασίζουν χωρίς έλεος και δισταγμό, τα πάντα ότι τους προτείνουν οι αφέντες τους.
Τις περισσότερες φορές νομοθετούν και προτείνουν, χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα του θέματος που προωθούν. Και τι σημασία έχει αλλωστε? Αφού είναι για το συμφέρον των αφενταδων τους, κάνουν τα πάντα.
Κάτι τέτοιοι τύποι, δηλαδη:

lamogia

-Αυτοί με τη σειρά τους, διατάζουν τους υπάλληλους τους που είναι πολίτικοι, πρωθυπουργοί, υπουργοί σε κράτη, οι οποίοι επισης φυσικά για λίγο πλούτο και εξουσία, κάνουν ότι διαταχτούν.
Κάτι τέτοιοι, δηλαδη (και άλλοι βέβαια που λείπουν από το παρακατω… κάδρο):

lamogia

-Εφευρίσκουν τα πάντα. Φόρους, ονομασίες σε ιδιωτικά ιδρύματα τα οποία ονομάζουν κρατικά, ωστε να ξεγελάσουν τον κόσμο και πολλά-πολλά άλλα.
Δείτε για να καταλάβετε (Ελληνικοί υπότιτλοι):

-Ώρα τώρα να προχωρήσουμε και στο ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement). Πιστεύω με τα παραπάνω θα έχετε αντιληφθεί γιατί τους τρομάζει η ελεύθερη διάδοση της πληροφορίας και το διαδίκτυο. Φυσικά όλα σαν τελικό στόχο έχουν το χρήμα, τη συγκέντρωση του σε λίγους και βέβαια οι (προαναφερόμενοι) υπάλληλοι να κάνουν την δουλειά των αφεντικών τους, με αδρά αμοιβή.
Για να κατανοήσετε καλύτερα το ACTA, θα σας δώσω ένα πολύ απλό παράδειγμα:
Ας πούμε πως αποφασίσατε να πάτε σε καποια σχολή και να μάθετε ένα μουσικό όργανο. Πληρώσατε κανονικά τα μαθήματα σας και αποκτήσατε την γνώση.
Αυτή τη γνώση αποφασίσατε να τη μεταλαμπαδεύσετε στα παιδιά σας, στη γυναίκα σας, σε κάποιον δικό σας άνθρωπο. Από τη μια το κόστος των μαθηματων και από την άλλη γιατί όχι?
ACTAwatchU-Κι’ όμως! Σύμφωνα με το ACTA είσαστε παράνομοι, καθώς δώσατε αυτή τη γνώση χωρίς πληρωμή. Δωρεάν δηλαδη, καθώς το ACTA την θεωρεί ιδιοκτησία (copyright) κάποιων και μόνο!
Σύμφωνα με το ACTA η πράξη σας αυτή θα θεωρείται παράνομη και επιβάλλει μεγάλα χρηματικά πρόστιμα και ποινές φυλάκισης. Μάλιστα εκτός αυτού, θα έχει δικαίωμα ο ιδιοκτήτης της σχολής μουσικής που σας δίδαξε (επί πληρωμή), να σας ζητησει αποζημίωση, επειδή δώσατε τη γνώση που σας έδωσε (επί πληρωμή), αλλού (δωρεάν).
-Καλά, θα αναρωτηθείτε και που θα το μάθει ο οιοσδήποτε αυτό? Πως δηλαδη μεταλαμπαδεύσατε τις επί πληρωμή γνώσεις σας για τη μουσική, στα παιδιά σας (δωρεάν)?
Σύμφωνα με το ACTA και πάλι, από τη στιγμη που με καποιο τρόπο ανακατευτήκατε σε καποιο copyright (στη διδασκαλία μουσικής στο παράδειγμα μας), θα παρακολουθείστε ηλεκτρονικά. Κάθε είδος συνομιλίας σας, κάθε επαφή σας, οτιδήποτε μπορειτε να φανταστείτε. Και αν δίκαια η άδικα (με τη λογική του ACTA), κάποιος κρίνει (η απλά σας καρφώσουν) πως εμπλέκεστε σε κάτι τέτοιο, θα πρέπει να υποστείτε τις συνέπειες (μεγάλα χρηματικά πρόστιμα και φυλάκιση).

stop_acta

-Αυτό ήταν παράδειγμα στη πραγματική ζωή, το οποίο δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία πως είναι στα άμεσα σχέδια των αρπακτικών του πλανήτη (τα Αφεντικά, ντε).
Για να περάσουν όμως εκεί, πρέπει πρώτα να το εφαρμόσουν στο διαδίκτυο.
-Μα καλά, θ’ αναρωτηθείτε, πως είναι δυνατόν? Αφού δε κλέψατε κάτι από κανέναν. Για αν το πούμε στην απλή καθημερινή… δικτυακή γλώσσα:
Απλά αντιγράψατε ένα αρχείο που βρίσκεται σε καποια δικτυακή τοποθεσία. ΔΕΝ το αφαιρέσατε (κλέψατε), απλά το αντιγράψατε και το μοιραστήκατε. Κι’ όμως σύμφωνα με το ACTA, είσαστε εγκληματίας και αυτή σας η πράξη επισης θεωρείται κολάσιμη και σας επιβάλλει μεγάλα χρηματικά πρόστιμα και ποινές φυλάκισης.
Αν αυτό το αρχείο το ανεβάσετε σε καποια άλλη ιστοσελίδα (τη δική σας, σε καποιο forum, στο Twitter/Facebook, YouTube κλπ), τότε δεν αρκεί απλά να κατέβει το αρχείο, μα πρέπει η ιστοσελίδα να τεθεί εκτός λειτουργίας και μαζί μ’ εσάς να παραπεμφθεί και ο ιδιοκτήτης της σελιδας αυτής.
-Το πιο πιθανό είναι οι απορίες σας να έχουν μεγαλώσει τώρα. Αν αναρωτιέστε πως θα αναγνωρίσουν πως καποιο αρχείο είναι προστατευμένο με copyright αυτό είναι εύκολο καθώς θα γίνεται ηλεκτρονικά και σύμφωνα με τη νομοθεσία του ACTA, ο παροχος σας (η εταιρεία που πληρώνετε για πρόσβαση στο διαδίκτυο), θα ελέγχει (ηλεκτρονικά) τα πάντα που αφορούν τα εισερχόμενα και εξερχόμενα στον υπολογιστή σας (100% τερματισμός προσωπικών δεδομένων) και θα έχει δικαίωμα να σας κόψει τη πρόσβαση άμεσα και φυσικά να υποστείτε τις συνέπειες (μεγαλο χρηματικό πρόστιμο και φυλάκιση) σαν εγκληματίας, καθώς έτσι σας βλεπει πλέον το ACTA.
-Μάλιστα αυτά τα δεδομενα, θα μπορεί ο παροχος σας να τα δίνει με μια απλή αίτηση ακομα και στον υποτιθέμενο θιγόμενο (εταιρεία), χωρίς εισαγγελική απόφαση.

Το ACTA ακομα βρίσκεται σε εξέλιξη και αλλαγές. Έρχεται στο όνομα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων (με τη λογική που είχαν οι σταυροφόροι του Μεσαίωνα που κατακρεούργησαν, καταληστευσαν και βίασαν  στ’ όνομα του καλού!).
Τα πράγματα δείχνουν πως μετά την ήττα του SOPA/PIPA, το ACTA θα το κάνουν να περάσει πάση θυσία.
Το τι κανουμε εμείς σαν άνθρωποι είναι άλλη υπόθεση. Βλέπετε εδώ στην Ελλάδα, είμαστε μαθημένοι στη κουτοπονηριά που μας έχουν γαλουχήσει τόσα χρόνια πολίτικοι και ΜΜΕ. Σε συνδυασμό με την Ελληνική ιντερνετικη γενιά του Facebook και την ημιμάθεια τα πράγματα είναι ακομα χειρότερα (δείτε ένα χαρακτηριστικότατο παράδειγμα).
Μη ξεχνάτε πως οι κάθε χώρα μπορεί να επιβάλει νομοθεσίες για το Internet και να έχουν ότι είδους απαγορεύσεις θέλουν.
Ένα παράδειγμα, από τα πρόσφατα, είναι αυτά της Λευκορωσίας και του Ιραν.
Ακριβώς τα ίδια θέλουν να επιβάλλουν και οι Έλληνες “πολίτικοι”, όπως αλλωστε είπε πριν κάποιους μήνες, ένας από το σινάφι τους.

Δείτε και το παρακατω βιντεο, από τους Anonymous, τ’ οποίο επεξηγεί με πολύ απλό τρόπο, ωστε να γίνει αντιληπτό και στον πιο αδαή τι είναι το ACTA και τα ολέθρια αποτελέσματα της εφαρμογής του (με Ελληνικούς υπότιτλους):

-Για τις δράσεις σχετικά με το ACTA, μπορειτε να ενημερωνόσαστε, από τη σελιδα: How to act against ACTA και φυσικά και από το osarena, καθώς σαν υγιώς σκεπτόμενοι άνθρωποι είμαστε ενάντια στη τρομοκρατία, τον φασισμό και τη στέρηση της ελευθέριας. Αυτά είναι πανανθρώπινα δικαιώματα, αλλωστε.

>>>Δείτε ακομα περισσότερα στοιχεία και λεπτομέρειες για το ACTA, σ’ ένα παλιότερο άρθρο:

-Τελειώνοντας θα ήθελα να σας προτείνω να δείτε και το παρακατω βιντεο που ίσως αρκετοί αγνοείτε και είναι ένας τρόπος να αντιληφθείτε, μαζί με όλα τα προηγούμενα που διαβάστε και είδατε εδώ, το παιχνιδι που παίζεται ενάντια στον άνθρωπο από τους αλήτες του πλανήτη (με Ελληνικούς υποτίτλους και αυτό):
Το Μάρκετινγκ της Τρέλας (YouTube).

-Αν μερικοί έχουν πρόβλημα με το παρόν άρθρο,το ύφος και τις εικόνες του, ένα εχω να τους πω:

draseΔιαβάστε Επίσης:

Translate »