HOME » ΤΕΧΝΕΣ » ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ » O τρόμος ενός αναρχικού πλανήτη

O τρόμος ενός αναρχικού πλανήτη

nuclear mushroom cloudΑποσπασματική πρόγευση από το νέο συγκλονιστικό μυθιστόρημα της Σώτης Τετραφυλλίδου: “Το δόγμα ενός αναρχικού πλανήτη και το ολοκληρωμένο σχέδιο καταστροφής με την ονομασία κόκκινο μήλο”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “κέρβερος” σε όλες τις καλές λαχαναγορές.

 

Ο Τζων και η Λόλα ήταν τα παιδιά μια πολύ κακόφημης αναρχοκομουνιστής οικογένειας που συνήθιζαν να παίζουν “μήλα” στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας με μια πάνινη φτωχική μπάλα,φτιαγμένη από κουρέλια που είχαν μαζέψει οι γονείς τους από τα παζάρια. Ήταν ντυμένα συνήθως με ελεεινά ρούχα ,βρομισμένα και γεμάτα λεκέδες που σίγουρα δεν έβγαιναν με τα κοινά απορρυπαντικά. Η μάνα τους έβαζε πλυντήριο μια φορά την εβδομάδα και τα άφηνε να κυλιούνται στα χώματα χωρίς ποτέ να τα παρατηρεί ,χωρίς ποτέ να τα μαλώνει ,χωρίς ποτέ να βάζει τις επιβεβλιμένες τσιρίδες απελπισίας , της αγανακτισμένης με αυτούς τους δύσκολους λεκέδες, μάνας . Τόσες και τόσες διαφημίσεις με τις κλασικές ελληνίδες νοικοκυρές να εκστασιάζονται μπροστά στη θεά του Ariael, ούτε μια δεν υπέπεσε στην αντίληψή τους;Μα τι λέω. Εδώ τα αναρχοκουμμούνια δήλωναν ευθαρσώς την δημόσια αποχή τους από την τηλεόραση,στις διαφημίσεις θα έδιναν βάση; Δεν έφταναν αυτά, αλλά το δράμα συνεχίζονταν με τα γεμάτα ψαλίδα μαλλάκια της Λάλας και τα απεριποίητα χεράκια του Τζων που όταν τα παρατηρούσες έβγαινες από τα ρούχα σου.

Μα είναι τόσο ακριβές αυτές οι ενυδατικές κρέμες,ή έστω ένα αποτελεσματικό σαμπουάν κατά της ψαλίδας;

Οι γονείς τους ήταν φορείς τρομοκρατικών ιδεολογιών που απειλούσαν σε μόνιμη βάση το μικρο αυτό οικοδομικό τετράγωνο.Το σύστημα ορθώς δεν ανέχονταν τις παρεκκλίσεις και χρησιμοποιούσε ως κυρίαρχο όπλο  τις βραδυνές ειδήσεις για να επιβάλει αυτό που θεωρούσε θεμιτό. Οι ειδήσεις ήταν σαν ένα τσιμεντένιο ,αεροστεγώς σφραγισμένο απ’όλες τις πλευρές βιοκλιματικό φρούριο ,που δεν άφηνε τον ήλιο να μπει ,αλλά κρατούσε όλη την θερμότητα στα χοντρά ντουβάρια για να την μεταφέρει στο χώρο γύρω στις οχτώ κάθε βράδυ. Το θεμιτό δεν ήταν κάτι άλλο από μια κατοικία φτιαγμένη με γνώμονα την καταξίωση ,ραμμένα στόματα και μια ζωή γρήγορη γεμάτη από  εκατοντάδες υλικές αναμνήσεις.Καταχωνιασμένη σε αραχνιασμένες αντίκες και ξεχασμένη στα τεχνολογικά φωτογραφικά κάδρα έξυπνων επαγγελματιών,ή τα άτεχνα των περίεργων περαστικών. Μια δραστήρια fast food ύπαρξη,επαρκώς φωτογραφημένη σε κάποιο παρελθόντα χρόνο,η οποία διασκέδασε,απέκτησε,υπάκουσε, αποκοιμήθηκε και στο τέλος πέθανε αλλά πρόλαβε ευτυχώς να αποθανατιστεί και να γίνει  το λάφυρο προς επίδειξη στα κοινωνικά δίκτυα. Ένας κόσμος χορτασμένος ,φωταγωγημένος από χιλιάδες διαφημιστικά νέον ,δομημένος πάνω στα σωστά υλικά θεμέλια ,εσωστρεφής ,όμορφος, ειδυλλιακά πλασμένος, αφιερωμένος στην κανονικότητα αλλά στον αντίποδα του τραγικός, όταν η οικονομική αποτυχία γίνεται  το μέσο της αποξένωσης  από την αγορασμένη με  πλαστική κάρτα κοινωνική δραστηριότητα. O σωβινισμός της παραίτησης από το θεμιτό επί τον καρκινικό όγκο της οικονομικής αποτυχίας , βγάζει  ως άθροισμα την  τρομοκρατία.

Η οικογένεια αυτή ήταν ένας ζωντανός ωρολογιακός μηχανισμός διατάραξης της κοινωνικής ειρήνης. Ένα πολεμοχαρές εκπαιδευμένο λαγωνικό που έψαχνε την παραμικρή αφορμή για να σπείρει τον πανικό .Ο πατέρας αναρχικός και η μητέρα κομμουνίστρια, μια μίξη εκρηκτική για τα άτυχα αγγελούδια αλλά και τους ενοίκους της πολυκατοικίας. Αγνοημένη από την υπόλοιπη εύνομη κοινωνία ,είχε μοναδικό σκοπό της ζωής της να φέρει το χάος στους ευτυχισμένους νοικοκυραίους ως αντιστάθμισμα της περιφρόνησης που εισέπραττε καθημερινά από αυτούς. Πως είναι δυνατόν ο κοινός νους να μη καταφέρνει να επαναφέρει τέτοια παράσιτα στον ίσιο δόμο;Γιατί επέμεναν λυσσασμένα στην φασιστική ιδεολογία της τεμπελιάς και τον δήθεν ελκυστικό  μικρόκοσμο μιας άνομης νομενκλατούρας; Είναι εύκολο να το παίζεις διαφορετικός ,ή,να περιφέρεις την ξεπερασμένη ταμπέλα του επαναστάτη,αλλά όταν έρθει η στιγμή να το αποδείξεις ειρηνικά και κόσμια ,τρως την μια ήτα πίσω από την άλλη.

Δεν τους άρεσε η ευταξία και η ησυχία ,οι νόμοι και οι ακλόνητες πολιτικές σταθερές,παρά μόνο πολεμούσαν να μετακομήσουν με το ζόρι  όλους τους υπόλοιπους στο μαρασμένο οικόπεδο της ακαταστασίας και της βρωμιάς. Ήθελαν να μεταφέρουν μπροστά στα μάτια μας, τον φρικτό πραγματισμό της σπασμένης βιτρίνας και της κατεστραμμένης νεοκλασικής πρόσοψης .Επιδίωκαν να ρίξουν το βιτριόλι στα όργανα της τάξης ,να ξεκολλήσουν τις πλάκες που τόσο ακριβά πληρώσαμε όλοι οι υπόλοιποι από τα οδοστρώματα και να ανοίξουν με αυτές τα κεφάλια των διαφωνούντων. Εθισμένοι στα ναρκωτικά ,το αλκοόλ και τα ψυχοφάρμακα, δρούσαν κάθε μέρα με την ανοχή και την στήριξη του κράτους σαν να ήταν γι αυτούς η τελευταία ,αδιαφορώντας ακόμα και για αυτά τα υπέροχα αλλά βρόμικα αγγελούδια που με βια μεγάλωναν.

Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα αποκλίνουσας συμπεριφοράς, ήταν το ξακουστό  περιστατικό με την παστρικιά νοικοκυρά του διπλανού τους διαμερίσματος.Η νόμιμη αυτή γυναίκα τόλμησε να διαμαρτυρηθεί ένα μεσημέρι για την δυνατή μουσική η οποία  ακούγονταν από το ακατάστατο διαμέρισμα τους, λίγα μόλις λεπτά μετά την επίσημη έναρξη της κοινής ησυχίας.

Τι τρελαίνεσαι;Της φώναξαν όλο αναρχική υπεροψία

Αυτή η κοινή ησυχία που τόσο την ψάχνεις για να ξαποστάσεις ύστερα από μια σκληρή εργασιακή μέρα,φάνταζε τόσο προκάτ για τα γούστα του αναρχοκομμουνιστικού ζευγαριού. Η νοικοκυρά αυτή,ήταν το υπόδειγμα καθαριότητας που όλοι ζήλευαν και ήθελαν να μοιάσουν. Για παράδειγμα ξόδευε τέσσερις χιλιάδες λίτρα νερό το μήνα μόνο και μόνο για να καθαρίσει το μπαλκόνι. Τέτοιο μπαλκόνι δεν υπήρχε ,πιστέψτε με ,πουθενά στην Αθήνα. Πριν το περιλούσει με τα αμέτρητα λίτρα νερού ,το περνούσε πρώτα ένα χέρι με απολυμαντικό υγρό ,μετά δυο χέρια με ειδική αντιβακτηριδιακή σαπουνάδα και προς το τέλος της παστρικής ιεροτελεστίας, έβαζε σε λειτουργία μια ειδικά κατασκευασμένη σκούπα 15000 watt -όταν έμπαινε σε λειτουργία έπεφταν οι ασφάλειες της πολυκατοικίας,και ρουφούσε το παραμικρό εναπομένων βακτήριο. Επιπρόσθετα ,ειδικοί σένσορες, εξελιγμένοι στο πανεπιστήμιο  ΜΙΤ ,μετρούσαν ακούραστα μέρα-νύχτα τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Εκείνο το μεσημέρι όμως έμελλε να είναι και το τελευταίο της. Για αντίποινα στην γενναιότητα της να τα βάλει με το “παρακράτος” ,τα αναρχοκομμούνια της πέταξαν μια σακούλα με βρωμερά σκουπίδια σε αποσύνθεση στο πεντακάθαρο μπαλκόνι της ,οδηγώντας την στην αυτοκτονία.

Σε έναν άλλο νοικοκύρη ένοικο που διαμαρτυρήθηκε για τις απλωμένες μπουγάδες στο μπαλκόνι τους, χαρακτηρίζοντας τες ως “αχαρακτήριστο λαϊκό θέαμα και γύρισμα του πολιτισμού δεκαετίες πίσω” ,του κούρεψαν για αντίποινα το 1500ων  ευρώ τσιουάουα και αυτός από την στεναχώρια του κουβαλήθηκε μόνιμα στο Άγιο Όρος.

Ένα άλλο ακόμα πιο χαρακτηριστικό επεισόδιο απολυταρχικής συμπεριφοράς, σημειώθηκε με το ευπρεπές-καβατζωμένο ζευγάρι του ρετιρέ. Το ευπρεπές και κοινωνικά καταξιωμένο αυτό ζευγάρι ,είχε δυο πολυτελή αυτοκίνητα στην κατοχή του και οι θέσεις τους στην πυλωτή ήταν συγκεκριμένες και μαρκαρισμένες με ευδιάκριτη ανεξίτηλη μπογιά. Ένα υπερσύγχρονο σύστημα ανιχνευτών  παρακολούθησης κίνησης και υπέρυθρες κάμερες αστρονομικού κόστους ,αγορασμένες απευθείας από το αμερικανικό πεντάγωνο,σάρωναν επί εικοσιτετραώρου βάσεως τον χώρο,ανιχνεύοντας και την παραμικρή ύποπτη κίνηση. Μεγάλες φωτεινές πινακίδες προειδοποιούσαν με αυστηρές ποινές φυλάκισης οποίον παραβάτη τολμούσε να πιάσει έστω και κατά λάθος κάποια από αυτές ,ή άθελα του εμποδίσει, την ελεύθερη είσοδο έξοδο του ζευγαριού. Μέχρι και ολόκληρος ο ποινικός κώδικας ήταν τοιχοκολλημένος σε ευδιάκριτο σημείο,ώστε οι μελλοντικοί καταληψίες να γνώριζαν εκ των υστέρων με ποιους θα τα έβαζαν .Ένα βράδυ το αναρχοκομμουνιστικό ζευγάρι γύρισε τύφλα στο μεθύσι , όπως έκανε κάθε βράδυ, και επεχείρησε να παρκάρει στη θέση του καταξιωμένου ζευγαριού. Αμέσως χτύπησε ο συναγερμός και όλη η πολυκατοικία σηκώθηκε στο πόδι. Ειδοποιήθηκε η αντιτρομοκρατική και η αγωνία όλων ήταν αν θα προλάβαινε να καταφθάσει αυτή, προτού γυρίσει το καταξιωμένο ζευγάρι και βρει το σαπάκι των ταραξιών στην λάθος θέση πάρκινγκ την ακατάλληλη στιγμή. Δυστυχώς το κακό δεν άργησε να συμβεί .Το ζευγάρι γύρισε πριν την αντιτρομοκρατική και όταν αντίκρισε το αποτρόπαιο θέαμα ,βρήκε ξαφνικό θάνατο. Από οξύ εγκεφαλικό ο άνδρας ,από καρδιακή προσβολή η γυναικά.

Το μεσημέρι εκείνο της Κυριακής τίποτα δεν προμήνυε το σατανικό σχέδιο του αναρχοκομμουνιστικού ζευγαριού και των ομοίων τους,ώστε να οδηγήσουν την ανθρωπότητα στο χάος και την καταστροφή. Οι περισσότεροι ένοικοι απουσίαζαν σε παραθεριστικούς προορισμούς χαλάρωσης και μακροζωίας, απολαμβάνοντας τις χαρές του καπιταλισμού.Ικανοποιημένοι από την εβδομαδιαία καθημερινότητα  τους, γευόντουσαν με κάθε δικαίωμα τους καρπούς των κόπων τους. Κανένα ελεύθερο λεπτό δεν επιτρέπεται να περνάει ανεκμετάλλευτο, ή να παρατηρείται οικονομική στασιμότητα στην αγορά της διασκέδασης. Η ξεκούραση από την δημιουργική αλλά και παραγωγική εργασία είναι αξία ανεκτίμητη.Είναι ο νόμος που οφείλει να ριζώσει βαθιά στην συνείδηση του,ο κάθε δημοκράτης νοικοκύρης. Να τον σέβεται και τον τιμά όπως κάνει για κάθε θεϊκό αγαθό. Τα αναρχοκομμούνια ως συνήθως μιζέριαζαν στο σπίτι, ή σε κάτι ύποπτες συνελεύσεις ,αντί να απολαμβάνουν την ευεργετική μαγεία ενός σπα ,την φρενίτιδα μια ιδρωμένης παρτίδας τένις στον όμιλο , την περιπέτεια μιας βόλτας με το άλογο στην εξωτική Βαρυμπόμπη ,ή, έστω την εκγύμναση της λευκής οδοντοστοιχίας σε μια μπουτίκ τεμαχισμένων κρεάτων στα κάρβουνα. Άντε να φτάσουν όμως τα λεφτά ,όταν το πρόταγμα της τεμπελιάς ,γίνεται η δικαιολογία για να κρυφτεί από πίσω ο κάθε άφραγκος επαναστάτης της συμφοράς.

Όταν τα επιχειρήματα δεν ικανοποιούν την πραγματικότητα τότε αναλαμβάνει η ζήλια να γίνει οδηγός εναντίον αυτών που δεν μπορούμε να φτάσουμε στην πυραμίδα της ιεραρχίας. Η ζήλια γίνεται βια και η βια πράξη εναντίωσης στους νόμους του κράτους.Γραμένους και άγραφους.Η φασιστική ιεροσυλία της βεβύλωσης των νόμων με  θύματα ανυποψίαστους  δημοκράτες.Κυρίως όμως στοχεύει αυτούς που επιδιώκουν αυτός ο τόπος να σταθεί όρθιος και να μεγαλουργήσει,δημιουργώντας αξιοπρεπείς κατασκευές και παρουσιάζοντας μια πολιτιστική εικόνα αντάξια του τεχνολογικού ήθους που κυριαρχεί στον δυτικό κόσμο. Η αντικοινωνική δράση του ζευγαριού θα μπορούσε να παραλληλιστεί με το θεατρικό κύκνειο άσμα του αποτυχημένου ηθοποιού.Πεινασμένος για την αναγνώριση που ποτέ δεν έρχεται και έτοιμος να εξαφανιστεί μέσα στην αταλαντοσύνη του ,οδηγείται στο να εφευρίσκει  συνεχώς τρόπους  για να “λασπώσει” την επιτυχία του διπλανού.

Ο Τζων και η Λόλα έπαιζαν μήλα στην αυλή με αυτήν την απαίσια πάνινη μπάλα.(Ούτε μια μπάλα δεν είχαν αξιωθεί να τους πάρει ο αχαΐρευτος πατέρας τους.) Το θέαμα ήταν αποτρόπαιο για όσους νοικοκυραίους δεν βρίσκονταν σε κάποιο θέρετρο χαλάρωσης και ευτυχίας. Ο Τζων φώναξε κάποια ανύποπτη στιγμή “Λόλα να ένα μήλο”, αλλά η Λόλα δεν κατάφερε να πιάσει την λιγδιασμένη μπάλα με αποτέλεσμα αυτή να πέσει στο διπλανό μπαλκόνι την ώρα που ένα παστρικό ζευγάρι συνταξιούχων απολάμβανε τον καφέ του στις αναπαυτικές μπαμπού πολυθρόνες, αγορασμένες από το IKETEA.

Το ζευγάρι αυτό είχε περάσει σχεδόν τρεις δεκαετίες σε μια πολιτισμένη χωρά του εξωτερικού και δεν ήταν συνηθισμένο σε πράξεις βίαιης εκτροπής από την κρατική νομιμότητα. Ήταν τέτοιο το πάθος για ευταξία και τόση η τυφλή υπακοή στους νομούς ,που όταν πήγαινε στο μανάβη της γειτονιάς κουβαλούσε δικιά του ζυγαριά από το φόβο μη τους κλέψει ο φοροφυγάς αντι-επαγγελματίας στο ζύγισμα. Στον χασάπη απαιτούσαν σφραγίδες από δυο τουλάχιστον ευρωπαϊκά ινστιτούτα πιστοποίησης της ποιότητας και υγειονομικών ελέγχων. Γνωστή σε όλη την γειτονιά ήταν και η μακροχρόνια αντιδικία τους με τοπικό Σούπερ Μάρκετ,εξαιτίας των καροτσιών που ήταν μονίμως σε μια κατάσταση πέρα δώθε αρνούμενα πεισματικά να στοιχιστούν όταν τους αντίκριζαν.

Μα καλά δεν έχει υπαλλήλους αυτό το σούπερ μάρκετ;Στη Γερμανία θα τους είχαν απολήσει την επόμενη στιγμή .Στη Γερμανία οι κρεατομηχανές δουλεύουν συνεχώς και παράγουν.Στη Γερμανία αυτό ,στη Γερμανία εκείνο ,στη Γερμανία το άλλο. Αίσχος!

Το ζευγάρι αυτό ήταν ικανό να γκρινιάξει ακόμα και για τους αρμούς στα πλακάκια του πεζοδρομίου αν τους έβρισκε παράταιρους ,την ένδυση των δημοτικών υπαλλήλων καθαριότητας που θύμιζε μίζερους εργάτες ορυχείων του 19ου αιώνα και φυσικά αντιδρούσε σθεναρά σε όλες αυτές τις σκουρόχρωμες εστίες λοιμωδών νοσημάτων,για τις  οποίες κανένας δημόσιος φορέας δεν έμπαινε στον κόπο να τις βάλει τουλάχιστον σε μια καραντίνα. Μόνιμο παράπονο τους η απουσία του κράτους ,το οποίο και συντηρούσαν με τους φόρους τους. Γύρισαν οι άτυχοι δημοκράτες συνταξιούχοι σε μια πατρίδα διαφορετική από αυτή που άφησαν πίσω τους δεκαετίες πριν.τις εποχές που στοιβάζονταν στα κλεφτά σαν τα ζώα στους καρβουνιάρηδες της ελπίδας, εντελώς απομακρυσμένη από τα δικά τους νεοαποκτηθέντα μέτρα και σταθμά.Κι αντί να προσαρμοστεί ολόκληρη η πατρίδα σε αυτούς,έπρεπε να βραχυκυκλώσουν εκ νέου την εμπειρική τους γνώση σχετικά με το περίφημο κράτους δικαίου.

Η μπάλα έκανε ένα μεγαλοπρεπές γκελ ,πρώτα στο μπαλκόνι, και ύστερα θαρρείς και ήταν τηλεκατευθυνόμενη, βρήκε στόχο τα ακριβά φλυτζάνια με τον καφέ διασκορπίζοντας το ζεστό τους περιεχόμενο στα μούτρα και τα ρούχα του ζευγαριού. Τρελαμένα από το κάψιμο και ξαφνιασμένα από την κατά μέτωπο επίθεση ,άρχισαν να τρέχουν πανικοβλημένα πάνω κάτω . Η γυναίκα ειδικά δεν είχε ξαναζήσει κάτι παρόμοιο. Τέτοιο χάος είχε να γνωρίσει από τις πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις των απορρηματοφορέων. Έτρεξε να τηλεφωνήσει κατευθείαν στην αστυνομία για να έρθει να μαζέψει τους ταραξίες με τα αγγελικά πρόσωπα, αλλά σκόνταψε στη μπαλκονόπορτά και προσγειώθηκε άτσαλα με το κεφάλι στην γωνία της τραπεζαρίας βρίσκοντας ακαριαίο θάνατο.Ο άντρας περιήλθε αμέσως σε κατάσταση αμόκ.Άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος και βγήκε έξω στο δρόμο τσιρίζοντας για τους λεκέδες στο καλό του πουκάμισο. Εκείνη την ώρα περνούσε ένα λεωφορείο γεμάτο επιβάτες και ο οδηγός του στην προσπάθεια να τον αποφύγει έπεσε σε μια στάση ,καβάλησε ακυβέρνητο το πεζοδρόμιο, παρέσυρε το διπλανό περίπτερο και κατέληξε μέσα σε ένα κτίριο όπου εκείνη την ώρα γίνονταν διάλεξη με θέμα την τραπεζική ανάπτυξη με κρατικά δάνεια ,αρπάζοντας αμέσως φωτιά .Ο πανικός ανάμεσα στους επίτιμους προσκεκλημένους ήταν μεγάλος και αρκετοί στην προσπάθεια τους να γλιτώσουν ,ποδοπατήθηκαν. Το λεωφορείο σύντομα έγινε παρανάλωμα του πυρός και ανατινάχθηκε θρυμματίζοντας τις τζαμαρίες οι οποίες σαν λεπίδες κατακρεούργησαν όσους γλίτωσαν προς στιγμή. Η αρχή του τέλους μόλις είχε ξεκινήσει. Έξω στο δρόμο ένας διερχόμενος αυτοκινητιστής αναγκάστηκε να κάνει μια στραβή τιμονιά για να βρεθεί τελικά μέσα σε ένα κομμωτήριο γεμάτο κόσμο. Μια κυρία με βρεγμένα μαλλιά στην προσπάθεια της να γλυτώσει από τον τρόμο , έπεσε πάνω σε αδέσποτο πιστολάκι και την σκότωσε το ρεύμα. Το αυτοκίνητο πήρε γρήγορα φωτιά και ανατινάχτηκε μεταδίδοντας την πύρινη κόλαση άμεσα και στα διπλανά καταστήματα. Κάτι κυρίες που παρακολουθούσαν την σκηνή από το μπαλκόνι άρχισαν έντρομες να φωνάζουν :

“Μας επιτίθενται οι αναρχικοί μας επιτίθενται οι αναρχικοί τρέξτε να σωθείτε”,

ξερνώντας περισσότερο πανικό.

Δυστυχώς λόγο κλασικής εργολαβικής κακοτεχνίας το μπαλκόνι δεν άντεξε δομικά την ισχύ της έκρηξης και κατέρρευσε οδηγώντας τες στον φριχτό θάνατο. Ένα άλλο αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε ένα ΚΑΥΛΑΟ του ΟΤΕΜΠΕ ρίχνοντας όλες τις συνδέσεις ίντερνετ και προκαλώντας ευρύτερη αναταραχή. Ο περαστικός κόσμος νομίζοντας ότι ξεκίνησε η επίθεση των αναρχικών,άρχισε να τρέχει και να ουρλιάζει δημιουργώντας καταστάσεις μαζικού παροξυσμού. Ένα νεαρό ζευγάρι που φιλιόνταν στο παγκάκι της παραδίπλα πλατείας δεν είχε πάρει χαμπάρι τίποτα ,γιατί είχε στα αυτιά του ακουστικά .Όταν είδε το αφηνιασμένο πλήθος να έρχεται κατά πάνω του ήταν ήδη πολύ αργά για να αποφύγει την πολτοποίηση.

Ο οδηγός ενός δεκαπενταξονικού φορτηγού με συρόμενη εικοσιαξονική καρότσα , φορτωμένο με 1165 τόνους φιαλών προπανίου παρά την μανούβρα απελπισίας ,δεν κατάφερε να αποφύγει το πλήθος και τούμπαρε .Οι φιάλες άρχισαν να σκάνε η μια πίσω από την άλλη αλυσιδωτά προκαλώντας μια κολοσσιαία έκρηξη. Το ωστικό κύμα που επακολούθησε έριξε αρκετές κώλωνες της ΔΕΗ χάμω και εκατοντάδες άνθρωποι απανθρακώθηκαν. Ένα ελικόπτερο του ΜΕΓΚΑ που επιτηρούσε την περιοχή προσπαθώντας να κάνει ρεπορτάζ, δεν κατάφερε να αποφύγει το κύμα της έκρηξης και ακυβέρνητο σχεδόν έπεσε σε ένα βενζινάδικο προκαλώντας ακόμα μια τεράστια έκρηξη. Ήδη ογδόντα πέντε τουλάχιστον οικοδομικά τετράγωνα είχαν παραδοθεί στις φλόγες ,το χάος και το αίμα των αθώων.

Τα κατακρεουργημένα πτώματα μαρτυρούσαν μόνο την αρχή του ολοκαυτώματος. Στο αρχηγείο των ενόπλων δυνάμεων είχε σημάνει συναγερμός με τεράστια καθυστέρηση. Τελικά μετά την καταστροφική αρχική ολιγωρία ,τρία ελικόπτερα στάλθηκαν για να εξετάσουν το μέγεθος της καταστροφής που εξαπλώνονταν με ρυθμούς φωτός. Η φωτιά ρήμαζε το ένα νοικοκυρεμένο κτίριο πίσω από το άλλο και η πυροσβεστική εξαιτίας του κυκλοφοριακού χάους,ήταν ανήμπορη να προσεγγίσει στον χώρο της εθνικής τραγωδίας. Σύντομα το πανούργο σχέδιο των αναρχικών άρχισε να αποκτάει νόημα. Εκεί κοντά βρίσκονταν μια αποθήκη του στρατού με εκατοντάδες χιλιάδες τόνους εύφλεκτων υλικών και πυρομαχικών ,την οποία όταν η φωτιά προσέγγισε συνέβη η δευτέρα παρουσία. Η έκρηξη που ακολούθησε καταγράφηκε από τους σεισμογράφους του ινστιτούτου γεωλογικών ερευνών των Παρθένων νήσων .Οι σατανικές συμπτώσεις όμως δεν σταματάνε εδώ γιατί ακριβώς παραδίπλα βρίσκονταν μια αμερικάνικη βάση με 102.457 πυραύλους στο απόθεμα. Μια γλώσσα φωτιάς υψώθηκε με ασύλληπτη ταχύτητα και σκέπασε σαν πανούκλα τον αττικό ουρανό. Ακόμα και ο στρατός ήταν αδύνατο να δράσει μέσα σε αυτό το τοπίο καταστροφής οριοθετημένο από διαμελισμένα κορμιά , κατεστραμμένες βιτρίνες και ξηλωμένα παγκάκια. Οι πύραυλοι εδάφους αέρος που φυλάσσονταν στην αμερικάνικη αποθήκη ,βρήκαν άμεση διέξοδο προς τον μαύρο ουρανό χτυπώντας δυο αεροπλάνα που πετούσαν πάνω από το σημείο. Το πρώτο έπεσε στο ολυμπιακό στάδιο όπου εκείνη την ώρα θα ξεκινούσε το ντέρμπι μεταξύ παναθηναϊκού -ολυμπιακού και το δεύτερο απ ευθείας στα στούντιο του ΣΚΑΙ .Εκείνη την ώρα προετοιμάζονταν το έκτακτο δελτίο με κυρίαρχο θέμα την επίθεση των αναρχικών στους φιλήσυχους νοικοκυραίους και την 1258η καταστροφή της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό εξ’ αιτίας της κρατικής ανοργανωσιάς που σκιάζει όπως πάντα ,τα πάντα, για πάντα.

Δεν υπήρχε το παραμικρό κρατικό ανάχωμα ικανό να εμποδίσει το σατανικό σχέδιο των αναρχικών και σύντομα η αποκρουστική εικόνα του θανάτου ολοκληρώθηκε χάρη στο φυσικό αέριο. Όπως ήταν αναμενόμενο κάποιοι σωλήνες του φυσικού αερίου δεν άντεξαν και έσπασαν, απελευθερώνοντας το στην πύρινη ατμοσφαίρα. Μια σειρά από εκατοντάδες εκρήξεις δέκα φορές ισχυρότερες από την ατομική βόμβα της Χιροσίμα, ταρακούνησαν τόσο δυνατά το έδαφος με αποτέλεσμα κάποιες σήραγγες του μετρό να καταρρεύσουν θάβοντας για πάντα χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές.

Ο κόσμος έβλεπε τις πύρινες γλώσσες να ξεπηδούν από τις σχισμές του εδάφους και δεν ήξερε που να τρέξει για να προστατευτεί. Σύντομα κάθε άνθρωπος ,κάθε ζώο, κάθε έντομο,κάθε φυτό,κάθε μόριο θα αποτελούσε παρελθόν. Σε κάθε γωνιά παραμόνευε η τελική λύση ,από κάθε οικοδομική χαραμάδα ξεπηδούσε με βεβαιότητα η κόλαση. Η γη άνοιξε στα δύο ,ο ουρανός ήταν άλλοτε μαύρος ,πότε κατακόκκινος.Τα κτίρια σωριάζονταν σαν τραπουλόχαρτα και οι τόσο όμορφες βιτρίνες με τα ποθητά εμπορεύματα αποτελούσαν μακρινή  ανάμνηση. Τα τρία ελικόπτερα του στρατού έχασαν τον προσανατολισμό τους από το ωστικό κύμα και το ένα από αυτά συνετρίβη στο Μεγάλη Βρετανία, ξυπνώντας εκ νέου τις μνήμες της 11/9.Το υπουργικό συμβούλιο λόγω της ημέρας, δεν πρόλαβε να συγκληθεί ποτέ και η χώρα παραδόθηκε στην ακυβερνησία. Ένα τηλεφώνημα γνωστού άγνωστου αναρχικού στην πρωθυπουργική κατοικία, προειδοποιούσε για επικείμενη αεροπειρατεία από κούρδους εξτρεμιστές σε αεροπλάνο των τουρκικών αερογραμμών με τελικό προορισμό την Αμερικανική πρεσβεία. Αμέσως σηκώθηκαν πέντε f16 και η πτήση 121212 των τούρκικων αερογραμμών με κανονικό προορισμό το Βερολίνο, καταρρίφθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Η Τούρκικη πλευρά αντέδρασε αμέσως στέλνοντας 145 μαχητικά,τέσσερα σεισμογραφικά ,τρεις ανεμότρατες και εβδομήντα φρεγάτες να βομβαρδίσουν τα Δωδεκάνησα. Το Ισραήλ δεν μπορούσε να χάσει την ευκαιρία και ξεκίνησε αμέσως βομβαρδισμούς σε Παλαιστίνη,Λίβανο,Συρία,Ιράν και φυσικά την Τουρκία.Η Ρωσία που ως εκείνη την στιγμή ήταν αμέτοχη ,εσπευσμένα και χωρίς δεύτερη κουβέντα κίνησε να υπερασπιστεί το Ιράν και την Τουρκία και να επιτεθεί στο Ισραήλ ,το Αφγανιστάν, το Πακιστάν ,την Ινδία,την Βιρμανία,τις ΗΠΑ και την Μαλαισία .Η Αμερική παρόλο που παρακολουθούσε σε ετοιμότητα από τα πρώτα λεπτά της καταστροφής μέσω του κατασκοπευτικού της δορυφόρου, κατάφερε για πολλοστή φορά  να αντιληφθεί λανθασμένα πως πρόκειται για παιχνίδι της Αλ Κάιντα.Έστειλε άμεσα δεκαπέντε αεροπλανοφόρα και δεκατέσσερα Β52 στο πλευρό του Ισραήλ,της Βιρμανίας,της Ινδίας και Μαλαισίας και να επιτεθεί σε Ρωσία, Ιράν,Ιράκ(από κεκτημένη μάλλον ταχύτητα),Λιβύη,Αίγυπτο,Κίνα και Σομαλία .Η Κίνα δεν θα μπορούσε να μείνει σιωπηλός παρατηρητης και αμέσως έστειλε 1187 αεροπλάνα στο πλευρό του Ιράν,της Ρωσίας,της Λιβύης και εναντίον του Ισραήλ της Ινδίας  και της Αμερικής. Οι βορειοκορεάτες δεν έχασαν την ευκαιρία και επιτέθηκαν αμέσως με πυρηνικά στην Ν. Κορέα εκμεταλλευόμενοι την γενική αναμπουμπούλα. Η Ιαπωνία αντέδρασε και επιτέθηκε σε Κίνα Β. Κορέα,ΗΠΑ και Ινδονησία,ενώ έσπευσε να προστατεύσει την Μαλαισία,το Πακιστάν ,την Ινδία και το Ιράκ. Η Γερμανία βρήκε την ευκαιρία που έψαχνε για να ξαναεπιτεθεί σε Πολωνία Ρωσία Ελλάδα,Γαλλία ,Αγγλία, Αυστρία,Ιράν παίρνοντας ταυτόχρονα το πλευρό της Τουρκίας,της Ιταλίας του Ισραήλ ,του Ιράκ,της Ινδίας και της Λιβύης. Η Ιταλία δεν έχασε ευκαιρία και την έπεσε αμέσως σε Ελλάδα,Τουρκία ,Ισραήλ ,Ισπανία,Πορτογαλία και έστειλε βοήθεια στη Λιβύη ,την Αίγυπτο ,το Ιράκ ,την Συρία,το Ιράν και την Ινδία. Η Γαλλία πήρε το μέρος της Πολωνίας ,της Ρωσίας,της Βιρμανίας και της Ελλάδας και επιτέθηκε στη Γερμανία ,την Ιταλία,την Αγγλία την Τουρκία το Ισραήλ,την Λιβύη ,τις ΗΠΑ και την Αίγυπτο. Η Αγγλία μπήκε στον πόλεμο στο πλευρό της Πολωνίας ,της Τουρκιάς ,της Ιταλίας ,της Συρίας, της Ρωσίας και εναντίον της Γαλλίας ,της Αμερικής ,της Ελλάδας ,του Ιράκ ,του Ιράν ,του Ισραήλ και φυσικά εναντίον όλων των χαμένων αποικιών.

Όλοι εναντίον όλων. Και έτσι χάρη στους αναρχικούς τελείωσε μέσα σε πυκνά νέφη εκρήξεων και ανθρωπίνων σπαραγμών,αυτός ο θαυμαστός πολιτισμός της χίπστερ επικοινωνιακής μελαγχολίας. Οι υπέροχες κυλιόμενες σκάλες των πολυκαταστημάτων μαζί και το πιστωτικό οικοδόμημα τους ,έγιναν το κοιμητήριο μέσα από το οποία θα ξεπηδούσαν τα μεταλλαγμένα ζόμπι της επόμενης μέρας.

ΜEΓΚA χορηγός το AXE anarshit,το ARIA-EL και κάποια κτηματομεσιτικά γραφεία.

PROTAGONIDIS.GR

GLIFO-USA.GR

πηγή

Translate »