HOME » ΕΠΙΚΑΙΡΑ » ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!! » ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ » 25/09/2011 – 6 μ.μ. – Δεν πληρώνω χαράτσι

25/09/2011 – 6 μ.μ. – Δεν πληρώνω χαράτσι

Δεν πληρώνω

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Η αγανάκτησή μας, που πλημμύρισε τις πλατείες, τώρα ξεχειλίζει!
Αυτοί, που ευθύνονται για την κρίση, στο όνομα δήθεν της σωτηρίας της χώρας διαλύουν την κοινωνία.

Αφήνουν τα παιδιά μας χωρίς βιβλία.

Κάνουν τα πανεπιστήμια εταιρείες.

Δημιουργούν τουλάχιστον δύο άνεργους σε κάθε οικογένεια.

Βάζουν λουκέτα παντού.

Εξαπολύουν μια άνευ προηγουμένου φορολογική λαίλαπα.

Κλέβουν το βιος μας, διαλύουν τις ζωές μας.

Αλλά τώρα πια δεν μας φοβίζουν.

Τα νέα χαράτσια, που επιβάλουν μας ενώνουν και μας εξοργίζουν.

Όλοι μαζί μπορούμε να τους στείλουμε πίσω το λογαριασμό.

Δεν πληρώνουμε για κανέναν και τίποτα.

Ήρθε η ώρα να πληρώσουν αυτοί.

Καλούμε φοιτητικά, εργατικά, επαγγελματικά και επιστημονικά σωματεία, συλλόγους, συνδικάτα, φορείς να οργανώσουν την άρνηση πληρωμών και να συντονίσουμε όλοι μαζί τις δράσεις ανυπακοής και αλληλεγγύης στο Σύνταγμα την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου – 6μ.μ.

Όλοι και Όλες στο Σύνταγμα Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011 – 6 μ.μ.

Ανυπακοή – Αλληλεγγύη
Οργανώνουμε την άρνηση πληρωμών, για να μην πληρώσει κανένας μας.
Άμεση Δημοκρατία Τώρα
Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Συντάγματος, 15 Σεπτεμβρίου 2011

——————————————————————

Πρόγραμμα Κυριακής 25 Σεπτέμβρη


6.00 μμ Όλοι στην πλατεία Συντάγματος

8.30 μμ Ενημέρωση για το “Τι μπορούμε να κάνουμε – Πώς να μην πληρώσουμε τα χαράτσια” από τους:

– Χρήστο Καπάταη, φοροτεχνικό, μέλος Επιμελητηρίου Ελλάδας

– Δημήτρη Σαραφιανό, μέλος Δ.Σ. Δικηγορικού Συλλόγου

– Γιάννη Τούντα, Πρωτοβουλία Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Αττικής

9.30 μμ Ενημέρωση από συλλογικότητες που έχουν ήδη πραγματοποιήσει δράσεις “δεν πληρώνω”.

10.00 μμ Λαϊκή Συνέλευση με θέμα την οργάνωση και τον συντονισμό των δράσεων άρνησης πληρωμών.

Επίσης κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης θα υπάρχουν προβολές και δρώμενα με θέμα: Δεν Πληρώνω

Για όσους θέλουν να βοηθήσουν στην οργάνωση της ημέρας υπάρχουν τα εξής ραντεβού την Κυριακή:

2.00 μμ φτιάξιμο πανό

6.00 μμ οργάνωση του συντονισμού της εκδήλωσης και της συνέλευσης

——————————————————————

Ανοικτή επιστολή


Όταν η αδικία γίνεται νόμος η αντίσταση είναι καθήκον

Έχει γίνει συνείδηση όλων μας πως η ελληνική κυβέρνηση, το Διεθνές Νομισματικό ταμείο και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εργάζονται προς την κατεύθυνση της σωτηρίας της χώρας, πόσο μάλλον των κατοίκων της.

Μοιάζουν να εκτελούν ένα σχέδιο τιμωρίας, κατακερματισμού και ισοπέδωσης της κοινωνίας, σπέρνοντας καθημερινά τον τρόμο με τα εκβιαστικά και πλαστά διλήμματά τους, μέσα από τα δελτία των ειδήσεων. Αυτοί κι οι εντεταλμένοι τους προσπαθούν να διχάσουν, να στρέψουν τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, στοχοποιώντας και συκοφαντώντας.

Στη μαύρη τρύπα της διαφθοράς οικονομικής, ηθικής, πολιτιστικής, που η πολιτική και συνδικαλιστική ελίτ μαζί με τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες δημιούργησαν, θυσιάζεται σήμερα κάθε έννοια ορθού λόγου, δικαίου, ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η προπαγάνδα περί σωτηρίας της χώρας δεν μπορεί πια να πείσει κανέναν και ο χρόνος είναι ο πιο αδιάψευστος μάρτυρας ότι κανένας από τους ισχυρισμούς τους δεν έστεκε. Είμαστε βυθισμένοι σε μια οικονομική κατοχή, όπου η προκλητική και αλαζονική κυβέρνηση ληστεύει τον λαό που την εξέλεξε και αποδίδει στα διεθνή αφεντικά της πακτωλούς χρημάτων. Τα χαλαρά πρόσωπα των τουριστών που πληθαίνουν, ενώ γύρω τους οι άστεγοι πολλαπλασιάζονται και οι κάτοικοι τρέχουν πανικόβλητοι για την επιβίωση, είναι μια συμβολική αλλά ξεκάθαρη εικόνα αυτής της κατοχής.

Κι όλα αυτά απλά για να συνεχίσει να κερδίζει το γκανγκστερικό καζίνο που λέγεται οικονομία των αγορών.

Αν στο χρηματιστήριο κλάπηκαν οι καταθέσεις των εύπιστων σήμερα επιχειρείται η λεηλασία της μικρής ιδιοκτησίας . Ξέρουμε ποιο είναι το σχέδιο πια και ξέρουμε ποιοι το υλοποιούν.

Ζούμε σε μια μικρή χώρα και ξέρουμε ακόμα πως το πάρτι για μερικούς συνεχίζεται. Αυτό το πάρτι, για λίγους χιλιάδες παρατρεχάμενους θα το σταματήσουμε.

Εμείς λοιπόν και κανείς άλλος θα δώσουμε την απάντηση που τους πρέπει.

Κανείς δεν έχει την δικαιοδοσία να κάνει νόμο τη βαρβαρότητα και να καταστρατηγεί κάθε αξία συλλογικής και κοινωνικής ζωής.

Δεν χρωστάμε Δεν πουλάμε δεν πληρώνουμε.

Είναι η ώρα που ο καθένας πρέπει να σταθεί στο δημόσιο χώρο με τη θέση του και την ευθύνη που αυτή συνεπάγεται. Όλοι φωνάζουν τόσον καιρό για τα δικά τους συμφέροντα δικαιολογημένα ή μη και σιωπούν ή δυσανασχετούν, όταν φωνάζει μια άλλη κοινωνική ομάδα. Τώρα ήρθε ο καιρός όλοι μαζί να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον.

Ας είναι εδώ το χρονικό σημείο που θα σταθούμε όλοι ακλόνητοι και αποφασισμένοι να τραβήξουμε εμείς το φρένο στην κατηφόρα που μας έχουν φέρει. Όλοι εσείς που φωνάζατε μόνοι σας, είναι χρέος σας να φωνάξουμε όλοι μαζί. Καλούμε όλους να συνταχθούν για μια φορά στην ίδια πλευρά και να πουν :

Δεν πληρώνω τα χαράτσια τους

Δεν χαρίζω το δικαίωμα μου και της οικογένειας μου στη ζωή και την αξιοπρέπεια.

Άνεργοι, υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα, συνταξιούχοι που αδυνατούν πια να επιβιώσουν, μαθητές και γονείς που βρέθηκαν στο εικονικό σχολείο, επαγγελματίες που έχασαν την επιχείρησή τους, υπάλληλοι του δημοσίου που έχουν χάσει το μισό τους εισόδημα και τώρα μπαίνουν στην εργασιακή κατάψυξη ή την απόλυση, φοιτητές που αντιστέκονται στον εκπαιδευτικό νόμο, ταξιτζήδες, φορτηγατζήδες και φαρμακοποιοί που κινητοποιήθηκαν ενάντια στο άνοιγμα των επαγγελμάτων, αγρότες που έκλειναν τις εθνικές οδούς, οι εστιάτορες που εναντιώθηκαν στο 23% Φ.Π.Α kαι όλες οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που πετιούνται στον Καιάδα.

Και όχι μόνον.

Τα σωματεία της ΔΕΗ, να σταθούν συνεπή και να αρνηθούν να κόψουν το ρεύμα σε εκείνους που θα αντισταθούν στην κρατική βία.

Οι νομικοί καλούνται να προασπίσουν το δίκαιο, οι δικαστικοί να τηρήσουν τον όρκο τους και να μην υποταχθούν στις κυβερνητικές προσταγές.

Τα δημόσια πρόσωπα που τόσο καιρό διαπλέκονται με την εξουσία καλούνται κι αυτά να εκτεθούν δημόσια. Πρώτοι και όχι τελευταίοι, να πουν αν θα πληρώσουν.

Κανείς πλέον δεν είναι άμοιρος ευθυνών.

Τώρα είναι η στιγμή της συλλογικής προσπάθειας τώρα είναι η ώρα της ατομικής μας ευθύνης. Η επικίνδυνη και χωρίς νομιμοποίηση κυβέρνηση που μας εμπαίζει καθημερινά με την άθλια προπαγάνδα, τη διαστροφή της πραγματικότητας και τα ψέματα της, η Τρόικα που πληρώνεται υπέρογκα ποσά για να συνταγογραφεί εις βάρος μας κάθε της κοινωνικό πειραματισμό, το μνημόνιο αυτό το νομιμοφανές χαρτί εκποίησης της εθνικής μας κυριαρχίας πρέπει να τελειώσουν εδώ.

Έφεραν την κοινωνία στην καταστροφή και ακόμη αφελώς περιμένουμε να μας σώσουν;

Είναι καιρός να καταλάβουμε πως εμείς είμαστε η λύση και αυτοί το πρόβλημα.

Αρνούμαστε με όλες μας τις δυνάμεις να πληρώσουμε, αρνούμαστε να υποταχθούμε.

Κλείνουμε τις τηλεοράσεις, απαντάμε στην τρομοκρατία τους και τον κοινωνικό κατακερματισμό με ενότητα, αυτο-oργάνωση και αλληλεγγύη. Η συλλογική αυτή προσπάθεια δεν χαρίζεται σε κανέναν, δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο καπηλείας από κανένα κόμμα, από κανέναν καιροσκόπο.

Ισότητα – Δικαιοσύνη – Αξιοπρέπεια

Λαϊκές Συνελεύσεις Παντού

Άμεση δημοκρατία τώρα.

Λ.Σ. Πλατείας Συντάγματος 21/9/2011

Translate »