HOME » ΕΠΙΚΑΙΡΑ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Την Παναγία σας

Την Παναγία σας


Εχτές έγινε ένας φόνος από το κράτος, από κρατικούς υπαλλήλους αποδεδειγμένους* σε εκατοντάδες μαρτυρίες και περιστατικά φασίστες ελεγκτές και οδηγούς, και σήμερα οι καλοί Χριστιανοί, νομοταγείς πολίτες και αξιωματούχοι, εορτάζουν την Κοίμηση της Θεοτόκου. Δεν έχει σημασία που δολοφονήθηκε ένα νέο παιδί, στη μισή ηλικία από εκείνη που είχε ο Χριστός όταν σταυρώθηκε! 
 
Η επαναστατημένη – υποτίθεται – ΕΡΤ της Στ
αυρούλας Χριστοφιλέα, άρτι προσληφθείσα  στη ΔουΤου, μεταδίδει ζωντανά ψαλμωδίες και τις θείτσες που ανάβουν κεράκια στην Παναγία αλλά υποκλίνονται στο φονιά – ελεγκτή, αφού το λέει ο νόμος!
 
Ο Θανάσης δολοφονήθηκε επειδή αντιστάθηκε. Αν είχε σκύψει το κεφάλι, αν είχε υπάκουα πληρώσει το εισιτηριάκι του ενώ το αίμα χτυπούσε ρυθμικά στις νεανικές του φλέβες και του φώναζε “τι να πληρώσεις ρε στο γαμoκράτος;”, αν έστω και την τελευταία στιγμή είχε δώσει δείγματα υποταγής στη θεσμοθετημένη και νόμιμη εξουσία του ελεγκτή και του οδηγού, αν έκανε μόκο στις προσβολές, αν είχε αφεθεί να τον ξεφτιλίσουν νόμιμα, όπως επιτάσσει το κράτος τους, ο νόμος τους, η δικαιοσύνη τους… θα ζούσε, σίγουρα θα ζούσε.
 
Αλλά επειδή αντιστάθηκε, επειδή υπάκουσε στο ένστικτο της ζωής, επειδή ακολούθησε το δρόμο του δίκιου που του έδειχνε η καρδιά, επειδή μίλησαν τα δεκαεννιά του χρόνια …. 
 
Το κράτος τους, οι χρυσαυγίτες ελεγκτές τους, οι φασίστες οδηγοί τους, τον θέλανε ένα σάπιο, άνευρο, μαλθακό σαχλάκια που η νιότη του να ξοδεύεται στην κονσέρβα εκτόνωσης που του έχουν ετοιμάσει: κλαμπ, γκόμενες, ανταγωνισμός, καριέρα, εξευτελιστικά μεροκάματα επενδεδυμένα με μπόλικη χρυσόσκονη αυταπάτης και τα καθάρματα να αλωνίζουν ανενόχλητα.
 
Εχτές έγινε ένας φόνος και σήμερα η Δικαιοσύνη τους άφησε ελεύθερους τους δυο φονιάδες χωρίς καν να ζητηθεί η ένορκη κατάθεση τους.
 
Και θέλουνε σε αυτόν τον εφιαλτικό κόσμο που έχουν ετοιμάσει να κάτσουν ήσυχα οι δεκαεννιάχρονοι και να κοιτάζουν, να κάτσουν ήσυχα οι μανάδες και οι πατεράδες και να κοιτάζουν.
 
Εμείς δε θρηνούμε την Παναγία σας, που αν μπορούσε να σας δει, θα σας έφτυνε στα μούτρα, επειδή ήτανε μάνα. Θρηνούμε ένα παλικαράκι που έφυγε για την ελευθερία. 
Ναι, αν δεν το έχετε καταλάβει αυτή είναι η σύγχρονη δουλεία μας: να μας καταδιώκουν οι ελεγκτές επειδή είμαστε φτωχοί και δεν έχουμε να πληρώσουμε το πανάκριβο εισιτήριό τους, να μας εμπαίζει η δικαιοσύνη τους που ‘ναι αμείλικτη στον καταληψία ερειπωμένων και εγκαταλελειμμένων σπιτιών, άτεγκτη στον φουκαριάρη οφειλέτη δανείων και φόρων, ανυπότακτη στην εφαρμογή των αντισυνταγματικών και ανήθικων νομοθετικών μορφωμάτων, αλλά πολύ large με τα δικά τους παιδιά, τους φονιάδες τους.

http://kerasiakrinoi.blogspot.gr/

Translate »