HOME » ΕΠΙΚΑΙΡΑ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Ανταλλακτικό Παζάρι Αλληλεγγύης τις Κυριακές στο Σύνταγμα

Ανταλλακτικό Παζάρι Αλληλεγγύης τις Κυριακές στο Σύνταγμα

Ανταλλακτικό παζάρι - ΣύνταγμαΦίλες & Φίλοι,Το Ανταλλακτικό Παζάρι Βιβλίου της λαϊκής Συνέλευσης της Πλατείας Συντάγματος μεγαλώνει και αλλάζει όνομα, καθώς έχει εμπλουτιστεί με ανταλλαγές και άλλων αγαθών, όπως Παιχνίδια, Ρούχα, Υποδήματα κλπ. Το νέο του όνομα είναι: Ανταλλακτικό Παζάρι Αλληλεγγύης τις Κυριακές στο Σύνταγμα.

Το Ανταλλακτικό παζάρι, κάθε Κυριακή, ενισχύει όλο και περισσότερο την πεποίθηση όσων συμμετέχουν, για την αξία και την αναγκαιότητα της ανταλλακτικής οικονομίας, ως ενός δυνατού οχήματος που μας οδηγεί να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Αποτελεί, σίγουρα, μια γιορτή επικοινωνίας, κόντρα στην απομόνωση, την οικονομική και ηθική εξαθλίωση, που επιβάλλει ο λυσσαλέος πόλεμος των αγορών και των πολιτικών που τις υπηρετούν. Πληθαίνουν οι άνθρωποι που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, βοηθώντας την ανάπτυξη της, με την αυτόβουλη διαθεσιμότητα τους, με συζητήσεις, μουσική, ενδιαφέρουσες προσφορές και ανταλλαγές βιβλίων, ρούχων, παιχνιδιών, υποδημάτων κ.ά. αγαθών, με όλο και περισσότερα από καρδιάς φαγώσιμα κεράσματα & άλλες δράσεις με χρώματα και ζωγραφιές για παιδιά και ενήλικες. Ανταλλάσσοντας, συνομιλούμε, ακούμε ο ένας τον άλλο, μοιραζόμαστε συναισθήματα, ιδέες, αξίες και αναδεικνύουμε έναν νέο πολιτισμό, μιας κοινωνίας με αξιοπρέπεια και συνοχή.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στο Ανταλλακτικό Παζάρι Αλληλεγγύης & αυτήν την Κυριακή, να ανταλλάξουμε πνευματικά και υλικά αγαθά. Κάποιοι από εμάς φέρνουμε το φαγητό μας και τρώμε όλοι μαζί. Σας προσκαλούμε να το κάνετε κι εσείς. Ζούμε στην Πλατεία. Η ανταλλακτική οικονομία και οι αλληλέγγυες δράσεις μας βοηθούν να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Κάθε Κυριακή ζωντανεύουμε την Πλατεία Συντάγματος με συνεργασία & Αλληλεγγύη!

Μετά το πέρας του Ανταλλακτικού Παζαριού, στις 16.00 η ώρα, αρχίζει η Λαϊκή Συνέλευση της Πλατείας Συντάγματος, που στηρίζουμε με την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή μας.

Δηλώστε συμμετοχή για συνεργασία & προσφορές βιβλίων & όλων των άλλων αγαθών στην ηλεκτρονική διεύθυνση: adantallaktiko@gmail.com . Αν επιθυμείτε να γίνετε μέλη στη λίστα αλληλογραφίας & να ενημερώνεστε για την πραγματοποίηση αντίστοιχων δράσεων, ζητείστε με μήνυμα σας να πάρετε πρόσκληση.

Μπορείτε, επίσης, να ενημερώνεστε από τη νέα μας σελίδα στο Face Book: www.tinyurl.com/antallaktiko-pazari Ανταλλακτικό Παζάρι Αλληλεγγύης τις Κυριακές στο Σύνταγμα.

Η αλληλεγγύη προτάσσει και καλλιεργεί την ομορφιά των οριζόντιων, λειτουργικών σχέσεων, την αποδοχή του διαφορετικού, την άμεση επικοινωνία & την αυτοθέσμιση!

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Κανείς μόνος του στην κρίση

Οι άνθρωποι είναι πάνω από τα χρήματα

Άμεση Δημοκρατία παντού

Translate »