HOME » ΕΠΙΚΑΙΡΑ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Λιμάνι Χωρίς Μεσάζοντες – ΚΑΛΕΣΜΑ

Λιμάνι Χωρίς Μεσάζοντες – ΚΑΛΕΣΜΑ

limani xoris mesazontes

Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου στις 19:30 θα συνεδριάσει στο στέκι του Λιμανιού η επιτροπή ΛΙΜΑΝΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ.

Τα θέματα είναι:
1) Απόλογισμός της 1ης δράσης
2) Συζήτηση αν και πως θα προγραμματίσουμε και επόμενη δράση.
3) Διάφορα

Η επιτροπή είναι σαφώς ανοικτή προς όλες/όλους και ελπίζουμε ότι εκτός από τα μέλη της επιτροπής θα συμμετέχουν και άλλα μέλη αλλά και φίλες/φίλοι του Λιμανιού της Αγωνίας, που τους ευαισθητοποιούν
τέτοιες δράσεις.

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, πρέπει να σταθούμε στο πλευρό όλων των συμπολιτών μας που μας χρειάζονται. 
Είναι χρέος μας, μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες, να κάνουμε την κοινωνική αλληλεγγύη πράξη. 
Να συμμετέχουμε, με όλες μας  τις δυνάμεις, ώστε η πρωτοφανής κρίση που διανύουμε, να μην αποδομήσει, αλλά αντίθετα να ενισχύσει τη συνοχή του κοινωνικού μας ιστού. 
Είναι υποχρέωση μας να είμαστε πρωτοπόροι και δραστήριοι, αρωγοί στο σύνολο των συμπολιτών μας, με κάθε δυνατό τρόπο, αποδεικνύοντας ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, παραμένουμε στο «εμείς» και όχι στο «εγώ».

Εκτός των  άλλων δραστηριοτήτων για την  αντιμετώπιση της κρίσης  την  Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2013 στο στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας ιδρύθηκε η ομάδα ΛΙΜΑΝΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ και αποφάσισε τη διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες. Πρόκειται για 35 διαφορετικά προϊόντα ελλήνων (μικρο)παραγωγών, ελεγμένης ποιότητας, που θα διατεθούν κατ΄ ευθείαν από τους παραγωγούς τους, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στην οδό Εμμανουηλίδη στο Νέο Φάληρο. (Περισσότερες πληροφορίες στα επισυναπτόμενα αρχεία).

Για να πετύχει όμως η προσπάθειά μας αυτή και να μπορούμε να την  επαναλαμβάνουμε  κάθε μήνα χρειαζόμαστε τη συμμετοχή σας, για: 

1) Να πάρουμε όσες πιο πολλές παραγγελίες και όσο πιο γρήγορα γίνεται (ώστε να έχουμε καλύτερη εικόνα του όγκου προϊόντων που θα χρειαστεί να διαχειριστούμε).

Υπάρχει συμφωνία με τους παραγωγούς, να μας δώσουν δωρεάν σε είδος το 1% της ποσότητας των τροφίμων που θα παραγγελθούν. Τα τρόφιμα αυτά θα παραδοθούν στην επισιτιστική ομάδα του Λιμανιού.

2) Να βοηθήσουμε στο μοίρασμα φυλλαδίων και στις αφισοκολλήσεις. Στα επισυναπτόμενα αρχεία θα βρείτε ένα αρχείο με τον τίτλο Α3, αυτό βγαίνει σε μέγεθος Α3 και το κολλάμε όπου είναι δυνατό και ένα αρχείο με το όνομα διπλής όψης, που είναι ενημερωτικό και πρέπει να το μοιράσουμε σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Πειραιά.

3) Να ενημερώσουμε φίλους και γνωστούς μας (με μέηλ, τηλέφωνα κλπ). 

4) Να έχουμε βοήθεια τις ημέρες των διανομών.

ΠΗΓΗ

Translate »