HOME » ΕΠΙΚΑΙΡΑ » ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!! » ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ » 17 Νοέμβρη – κάλεσμα Λαϊκής Συνέλευσης Συντάγματος

17 Νοέμβρη – κάλεσμα Λαϊκής Συνέλευσης Συντάγματος

Direct Democracy

Ζούμε το τελευταίο διάστημα την κατάρρευση οποιασδήποτε ψευδαίσθησης δημοκρατίας στην εναλλαγή στην εξουσία και κατ’ επέκταση καταρρέει οποιαδήποτε ψευδαίσθηση αντιπροσώπευσης. Το πολιτικό σύστημα, αγνοώντας εκκωφαντικά τη βούληση και την φωνή της κοινωνίας και αδυνατώντας να φερει εις πέρας την ακραία αντικοινωνική πολιτική του, δίνει όλη την εξουσία απευθείας στο τραπεζικό σύστημα με κορυφαίο εκπρόσωπο του τον πρωην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και μέλος της τριμελούς. Ο νέος πρωθυπουργός, με τις ευλογίες της παγκόσμιας οικονομικης ελίτ και του ντοπιου πολιτικου του προσωπικου, αναλαμβάνει να εξασφαλίσει την εφαρμογή όλων των μέτρων, όπως οι δανειστές επιτάσσουν, και να ολοκληρωσει την καταστροφικη για την κοινωνια πολιτικη, επικαλούμενος μάλιστα την μη πολιτική του ιδιοτητα και την αναγκη για ”εθνική ενότητα”. Ουσιαστικά φιλοδοξεί να γίνει ο εγγυητής των συμφερόντων της διεθνούς και εγχώριας ολιγαρχίας. Με τον ίδιο τρόπο επιχείρείται το ξεπέρασμα της κρίσης και στην γειτονική Ιταλία, με μεταβατικό πρωθυπουργό Μάριο Μοντι.

Εμείς, σαν κοινωνία, οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Να ενισχύσουμε τις συνελέυσεις γειτονιάς, εργασίας, χώρου σπουδών και όλοι μαζί μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες να βάλουμε ένα τέλος στην κυριαρχία τους.

Η συνεχής και γενικευμένη αντίδραση του κόσμου στις πλατείες και στις μεγάλες συγκεντρώσεις, οι μαζικές σε συμμετοχή απεργίες, η μετατροπή των παρελάσεων σε διαδηλώσεις, μπορούν να οδηγήσουν σε μια συλλογική δύναμη που θα τους ανατρέψει. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο, εμείς δεν αντέχουμε άλλο. Στην επίφαση δημοκρατίας που ευαγγελίζονται απαντάμε με την άμεση δημοκρατία, όπου η κοινωνία σαν σύνολο και ο καθένας ξεχωριστά, θα συμμετέχει και θα μπορεί να αποφασίζει για τις κοινές υποθέσεις και για την ζωή του. Σε αυτόν τον αγώνα, ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι. Όπως σωστά είπαν και οι καταληψίες της Γουωλ Στριτ, είμαστε το 99%. Σε όλο τον κόσμο οι λαοί αγωνιζόμαστε, με πολλούς τρόπους, αλλά με έναν στόχο. Να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας.

Το σύνθημα του Πολυτεχνείου ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ σήμερα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Σήμερα που η ελευθερία αλλά και η ίδια η ζωή καταργούνται, η μέρα αυτή δεν μπορεί να μείνει απλά επέτειος, αλλά να γίνει η αφετηρία για νέους αγώνες για ελευθερία. Η ανάγκη της αντίστασης και της αυτοοργάνωσης προβάλλει επιτακτικά. Γιαυτο καλούμε τον κόσμο να κατέβει στην πλατεία Συντάγματος στις 17 Νοέμβρη, πρώτη επέτειος χωρίς άσυλο, και σε όλες τις πλατείες της χώρας και να μείνει εκεί. Καλούμε και τους διαδηλωτές να καταλήξουν και πάλι στο Σύνταγμα, που έχει αναδειχθεί ως το νέο σύμβολο του αγώνα ενάντια στην καταπίεση. Να κηρύξουν την πτώση της νέας χούντας και το οριστικό τέλος της μεταπολιτευτικής παρωδίας.

 

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 2μμ
Επαγρύπνηση-Συμμετοχή-Δράση
ΆΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ-ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ
ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Translate »